A nézőknek nagyon bejött a Valami Amerika 3 taplósága

2018.02.19. 15:22

21 éve nem voltak annyian kíváncsiak egy magyar filmre, mint a Valami Amerika 3 első hétvégéjén, amikor is 116 000-en mentek el megnézni Herendi Gábor filmjét. Ezzel a film lenyomta még a Fekete párducot is, ami ugye a Marvel legújabb, vagy egy tucat rekordot megdöntő képregényfilmje. Igaz, ebben Nagy Ervin nem csinálja meg a köcsögöket, Stohl András meg nem a buditetőről szívja fel a kokaint.

De hogy a Valami Amerika 3 érdemei mellett se menjünk el egy szó nékül, a 116 000 néző több, mint ahányan az Üvegtigris 2 első hétvégéjére beültek annak idején, szóval tessék a helyén kezelni a dolgot.

(...) valószínűleg a Valami Amerika 3 lesz az egyik, ha nem a legnézettebb magyar alkotás 2018-ban. Van, amiben lassan múlik el a sötét középkor.

Utoljára ennél többen 1997-ben A miniszter félrelép nyitányára voltak kíváncsiak, szóval a Magyar Nemzeti Filmalap működésének csúcsát, legalábbis (remélhetőleg csak) ami a számokat illeti, a Valami Amerika 3 jelenti, ugyanis 2010 óta csak egy film tudta ezt megközelíteni, a dettó Herendi rendezésében készült Kincsem a maga 72 089 nézőjével.

A nőgyűlöleten, meleggyűlöleten és egymás csépelésén kívül kellene még lennie a filmben úgynevezett történetnek is, de az nem csoda, hogy ennyi minden mellé már nem nagyon fért el. 

Herendi a mi sikergyárosunk, 1989 óta három elsöprő siker is az ő nevéhez fűződik (Magyar vándor, Kincsem, Valami Amerika 3), és ezzel a Valami Amerika 3-at forgalmazó Vertigo szerint filmtörténetet írt. (Sajnos ezt bővebben nem fejtik ki, pedig jó lenne.)

A film szerint a meleg férfiak gyakorlatilag férfitestben élő nők, akik táncikálnak, körmöt reszelgetnek és affektálnak, ráadásul bárki meleggé (vagy ahogy a szereplők fogalmaznak, kislánnyá) válhat, aki testi kapcsolatba kerül egy másik meleggel.

A Valami Amerika 3 itt azonban nem állt meg: a kritikák szerint Adam Sandler legrosszabb filmjeinek színvonalát kb. a legnagyobb jóindulattal megütő vígjáték az összes idei bemutatót lenyomta, még a szoftpornó  Szabadság ötven árnyalatát is (109 208 néző), pedig ha van valami, amit a magyar néző a tuskó poénoknál is jobban szeret, az a tangás seggek fenekelése.  • Vennék
  • Hírek