Trollok támadják be Twitteren a Fekete párduc vetítéseket

2018.02.19. 11:26

Nem volt minden botránytól mentes a Fekete párduc film bemutatása és vetítése az amerikai mozikban, a film ugyanis a fekete szereplők miatt a fehér fajvédők céltáblájává vált. A botrányok ráadásul még nem ültek el, most néhány Twitterbejegyzés miatt nyomoz a Los Angeles-i rendőrség, bár a Hollywood Reporter úgy tudja, egyelőre megalapozatlannak találták a vádakat.

A Twitteren ugyanis olyan bejegyzések terjedtek el, miszerint fehér mozilátogatókra támadták rá afro-amerikaiak csütörtök és péntek este, amikor a Fekete párduc című filmet próbálták megnézni. Az esethez vérző fejő lányok képeit is posztolták, a képekről azonban az derült ki, hogy modellekkel készültek egy családon belüli erőszakot bemutatni kívánó anyaghoz. A rendőrség szerint azonban hivatalos bejelentést egyik alkalommal sem kaptak, és nagyon úgy néz ki, hogy trollok által gyártott álhírek állnak a hátterében.

050
Fotó: Marvel Studios / outnow.ch

A Marvel rendezője, James Gunn is megszólalt az ügyben, aki szerint rasszista emberek hamis Twitter posztokkal próbálnak belerondítani a Fekete párduc vetítésekbe. A valóság azonban az, hogy fehérek és feketék, bőrszíntől függetlenül együtt élvezték a filmet nagyon sok helyen a nyitóhétvégén.

A rendező állításait bizonyítják egyébként a bevételi adatok is:

  • A Fekete párduc 361 millió dolláros hétvégével nyitott a világpiacon, ami hatalmas bevételi sikernek számít, egy olyan film sem termelt még ennyit soha, amiben főként feketék szerepelnek: a 2015-ös Straight Outta Compton 66,3 millióval tartotta a rekordot.
  • Az észak-amerikai bevétel 192 millió dollár volt, ami a legtöbb bevételt hozó februári nyitóhétvége az amerikai mozikban. A film ezzel megelőzte a Deadpool és a Szürke ötven árnyalata című filmek nyitóhévégés bevételét is.
  • Nemcsak a februári nyitóhétvégét nézve számít kiemelkedőnek a bevétel, hiszen a Fekete párduc valaha volt ötödik legtöbbet hozó nyitó hétvégés film az amerikai mozikban. Csak a Star Wars két epizódja, a Jurassic Park és a Bosszúállók előzi meg.

De ez az adat nem csak a rekord miatt jelentős, hanem azért is mert végérvényesen bizonyíthatja, hogy fekete szereplőkkel ugyanolyan nagy sikerű közönségfilmeket lehet készíteni. Még soha nem hozott ugyanis ekkora bevétel nyitóhévégén egy film, amiben szinte kizárólag fekete színészek a főbb szereplők, ráadásul ez lett a valaha volt legsikeresebb nyitóhétvége, amit egy fekete rendező eddig összehozott.

A filmre mi hét pontot adtunk, kritikánkat itt olvashatja. 

Ne maradjon le semmiről!