Budapesten alakítja Marie Curie-t Rosamund Pike

2018.02.21. 16:38

HVG szúrta ki, hogy elkezdték forgatni Budapesten azt az életrajzi filmet, amely a kétszeres Nobel-díjas Marie Curie életéről fog szólni. A főszerepet Rosamund Pike játssza a Radioactive című filmben,  a film magyar partnere és gyártócége a  Pioneer Stillking Films.

A produkció rendezője az iráni Marjane Satrapi (Persepolis), a forgatókönyvet Jack Torne írta Lauren Redniss Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout című életrajzi könyve nyomán.

A Radioactive Marie és Pierre Curie tudomány iránti szenvedélye mellett a házaspár romantikus kapcsolatát, valamint azt is bemutatja, hogy felfedezéseiknek milyen hatása lett a 20. századra. Satrapi szerint filmje "az életről, szerelemről, szenvedélyről, tudományról és halálról" szól. Nemcsak egy rendkívüli nő életrajza, de a radioaktivitás történetét is elmeséli a felfedezésétől napjainkig - fűzte hozzá a rendező. 

Marie Curie 1903-ban a fizikai, 1911-ben pedig a kémia Nobel-díjat is elnyerte, ő volt az első nő, aki megkapta a legrangosabb tudományos elismerést.

Ne maradjon le semmiről!