Tényleg annyira jó a Fekete Párduc?

kultrovat podcast

Hatalmas popkulturális siker a Fekete Párduc, a Marvel legújabb szuperhősfilmje, amely ugyan Magyarországon nem tarolt akkorát, de az Egyesült Államokban az elmúlt évek egyik legnagyobb filmes sikertörténete. Ez az első közel egymilliárd dollárt hozó film, amit fekete rendező készített túlnyomó részt fekete színészekkel, fekete zeneszerzővel és mindezt Afrikában. Azonban a marketing és a hatalmas hype mellett szinte eltörpül a legfontosabb kérdés: tényleg jó a film?

A Kultrovat Podcast legújabb adásában Szabó Péter, Iván András és Sajó Dávid beszélgetnek arról, hogy bizony a Fekete Párducnak vannak gyenge pontjai, és nem igazán kerülte el azokat a hibákat, amelyek jellemzők a legtöbb Marvel-filmre. A legújabb adásban ezért beszélünk a film

  • aktuálpolitikai kapcsolódásáról,
  • a visszatérő főgonosz problémáról,
  • a kissé lehangoló akciójelenetekről,
  • és persze arról is, hogy milyen remek színészi gárda játszik a filmben.

Bónuszként még kicsit érintjük a hamarosan mozikba kerülő Bosszúállók 3-at is.

A Fekete párduc, mint a legjobb Marvel-film? Na ne vicceljünk már!

Kultrovat podcast 49. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.