Botrány van készülőben a Oscar vörös szőnyegén

2018.03.01. 16:49

Kisebb botrány van készülőben a vasárnapi Oscar díjáatadót megelőző vörös szőnyeges bevonuláson. Itt szokták a riporterek kérdezgetni a sztárokat, az E! Entertainment Television műsorvezetője pedig annak ellenére Ryan Seacrest lesz, hogy a férfit nemrég zaklatással vádolták. Seacrest a tervek szerint élőben jelentkezik a Live from the Red Carpet című műsorban, de az egyáltalán nem biztos, hogy minden sztárt meg tud majd interjúvolni. Hollywood vezető PR-osainak egy része ugyanis azt tervezi, hogy inkább Seacrest műsorvezetőtársához, Giuliana Rancic-hoz irányítja a hírességeket. (Természetesen a sztárok egyetértésével.)

Seacrestet, aki korábban többek között az American Idol című tehetségkutató műsorvezetője volt korábbi stylistja, Suzie Hardy vádolta azzal, hogy éveken át zaklatta szexuálisan. A nő elmondása szerint mindezt jelezte is a csatorna vezetésénél, akik inkább őt távolították el. Később az E! szóvivője azt nyilatkozta, hogy lezajlott egy vizsgálat az ügyben, de nem találtak semmilyen bizonyítékot a műsorvezető ellen. Maga Seacrest is azt mondta, hogy Hardy hamisan vádolja.

A stylist azonban kitart a vádak mellett. Nemrég a Variety közölt részleteket az ügyről, a cikkből többek között az derült ki, hogy a nő állítása szerint Seacrest rendszeresen fogdosta őt, benyúlt a lába közé, de az is elfordult, hogy Hardyhoz nyomta a péniszét. A műsorvezető viszont sérelmezte, hogy a Variety nem kérdezte meg, és nem hagyta, hogy eléjük tárja ártatlansága bizonyítékait. Egyébként támogatja a #MeToo és a Time's Up mozgalmakat. 

Ha a sztárok valóban elkerülik  Seacrestet a vörös szőnyegen, az nem az első kínos Oscar esemény lesz az életében. 2012-ben, amikor szintén élőben közvetítette a bevonulást, Sasha Baron Cohen a Diktátor című film főszereplőjének öltözve teátrális mozdulattal előkapott egy urnát, és a benne levő, hamunak látszó port a műsorvezető fejére öntötte, azt állítva, hogy Kim Dzsongil hamvairól van szó.

A március 4-i Oscar gáláról percről percre tudósítunk az Indexen. 

Ne maradjon le semmiről!