Egyelőre senkinek nem kell Harvey Weinstein cége

2018.03.07. 11:15

Kihátráltak a befektetők a Weinstein Co. tervezett megvásárlásából, mivel kiderült, hogy a produkciós cég az eddig ismerteken kívül több tízmillió dolláros adósságot halmozott fel.  A Maria Contreras-Sweet és Ron Burkle vezette befektetőcsoport közleményben hozta nyilvánosságra, hogy olyan információ birtokába jutottak, amely lehetetlenné tette a vásárlást.

Az információ tartalmát nem osztották meg, de a tervezett tranzakcióhoz közel álló források szerint a vásárlók megtudták, hogy a 225 millió dolláros (57 milliárd forintos) adósságon felül, amelyet átvállaltak volna, a Weinstein-cég a dokumentumok alapján további 64 millió dolláros tartozást is felhalmozott.  A Weinstein Co. a társalapító Harvey Weinstein szexbotránya miatt a tönk szélére sodródott, a cég eladásával a bankcsődöt próbálták elkerülni.

 A Weinstein Co. kedden egy közleményében csalódottságát fejezte ki a befektetők döntése miatt, amit viszont kifogásokra alapozottnak tartottak, szerintük így akartak kibújni a megállapodás alól. 

A vevők 220 millió dollárt (56 milliárd forintot) fizettek volna a Weinstein Co. vagyonának zöméért és átvállalták volna 225 millió dolláros adósságát. Az új vállalat 90 millió dolláros alapot hozott volna létre Harvey Weinstein áldozatainak kártalanítására. 

Contreras-Sweet egy nők által vezetett vállalatot akart létrehozni, amelynek igazgatótanácsában is zömmel nők ültek volna. (MTI)