Magyar is van a szórakoztatóipar 50 legbefolyásosabb nője között

2018.03.08. 17:42

A Variety összegyűjtötte a szórakoztatóipar szerintük ötven legbefolyásosabb nőjének listáját. Egy magyar nőt, Havas Ágnest, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatóját is beválogatták az ötven közé. A cikk kiemeli Havas 38 éves tapasztalatát a filmiparban, és azt, hogy hét éve, amióta Andy Vajna mellett vezeti a filmalapot, mennyire sikeres a magyar film. Megemlítik a Saul fia Oscar-díját, a Testről és lélekről Oscar-jelölését és a Kincsem hazai sikerét. (A magyar film utóbbi években elért sikereiről ebben a cikkben írtunk hosszabban.)

Emellett idéznek Havastól egy gondolatot, mely szerint

egy problémának soha nem egyetlen megoldása van. Ehelyett javasolok több megoldási alternatívát, és a munkatársaim eldöntik, hogy melyik irányba akarnak indulni.

A Variety listáján egyébként olyan nevek között szerepel Havas Ágnes, mint Judi Dench, Gal Gadot, Salma Hayek, Nicole Kidman, Helen Mirren, Daisy Ridley, Emma Watson színésznők, Agnes Varda, Jane Campion rendezők, Adele énekesnő, J.K. Rowling író, és számos más neves producer, vállalatvezető. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?