Már Bruce Willis sem a régi

2018.03.12. 15:47

Nem a mozi volt a magyarok első számú célpontja a hétvégén. A legjobb 10 filmre 24 százalékkal kevesebben ültek be, mint a múlt héten. Hiába érkezett több új film is, olyan sztárokkal a főszerepben, mint Bruce Willis vagy Chris Hemsworth, ezek csak mérsékelt érdeklődést váltottak ki a nézőkből. 

Három hét után változás történt a toplista első helyén, de nem az új filmeknek sikerült letaszítaniuk a Valami Amerika harmadik részét, hanem a Budapesten forgatott Vörös verébnek. Előző hétvégéhez képest csak 30 százalékkal csökkent az érdeklődés Jennifer Lawrence új filmje iránt, ami 26 ezres nézettséget eredményezett. Egy átlagosnál jobb hétvégén ez bőven kevés az első helyhez, a mostani mezőnyben viszont elég volt. Herendi Gábor filmje 43 százalékot esett  vissza, 22 ezer új nézővel már 298 ezer nézője van. Még néhány jó hétre szüksége van a filmnek, ha be akarja érni A Viszkist, ami jelenleg 328 ezer nézőnél tart.

A premier filmek közül a Bosszúvágy teljesített a legjobban, de a 19 ezres nyitóhétvége egy ilyen akciófilm számára nem számít jónak, és itthon kevésbé lehet a mérsékelt érdeklődést arra fogni, ami Amerikában történt, ahol a közbeszédet továbbra is meghatározzák az iskolai lövöldözések és a fegyverviselés szigorításának kérdése. A filmről hamarosan olvasható lesz kritikánk, de kár volt újra feldolgozni Charles Bronson filmjét.

A Chris Hemsworth nevével fémjelzett 12 katona sem hozta lázba az embereket. Ez a 2001. szeptember 11.-én történt terrortámadások utáni első amerikai beavatkozás történetét meséli el Afganisztánban. A filmet az amerikai bemutatóhoz képest több héttel később hozta el a hazai forgalmazó és nem is kapott támogatást, így nem meglepő a 11 ezres nézettség a nyitóhétvégén.

Érkezett a héten egy új magyar film is, a Vándorszínészek, ami nem fogja a hazai kasszasikerek sorát gyarapítani, eddig ugyanis mindössze 5378-an látták, aminél szoktak ugyan gyengébben is szerepelni magyar filmek, de ettől ez még egy sajnálatosan gyenge teljesítmény. Kritikánkban azt írtuk, hogy egy jóindulató film készült az alkotómunkáról és a barátságról, ami végül nem tudott semmi újat vagy érdekeset megfogalmazni.-

Nagy reményeket fűzött a Disney Ava Duvernay új filmjéhez az Idővarázshoz, de végül csalódniuk kellett. A regényadaptációnak nem sikerült legyőznie a hetek óta nagyszerűen teljesítő Fekete párduc című filmet, ami ezúttal is megőrizte az első helyét, ezúttal 41 millió dolláros bevételt termelve. Az Idővarázs a második helyen mutatkozott be 33 millió dollárral, ami egy ilyen 100 millió dolláros szuperprodukció esetében csalódás, pláne úgy, hogy egy családi filmről van szó.

A Hívatlanok folytatása harmadik lett a hétvégén 10 millió dollárral, ami nem számít igazán nagy sikernek, viszont ha azt nézzük, hogy mindössze 5 millió dollárt költöttek a filmre, úgy látható, hogy az ehhez hasonló horrorokra szakosodott gyártó ezúttal sem lőtt mellé.

Nagyot bukott viszont a Hurrikán meló című film, ami 35 millió dollárba került, viszont nyitóhétvégéjén mindössze 3 millió dollárt hozott be. Innen nagyon nehéz lesz nyereségesre fordulnia a filmnek, ami egy olyan rabló akcióról szól, amit egy hurrikán alatt próbálnak meg kivitelezni.

Ne maradjon le semmiről!