A Fekete Párduc lesz a legsikeresebb képregényfilm

2018.03.19. 09:10

Újabb rekordot döntött meg az amerikai mozikban a Fekete Párduc. A Marvel legújabb képregényadaptációja zsinórban az ötödik héten maradt az élen az amerikai bevételi listán, ami 2009 óta először fordult elő. Akkor James Cameron Avatarjának sikerült öt hétig megőrizni az első helyet, írja cikkében a Variety

A Fekete Párduc 31 nap alatt 605 millió dollárt szerzett, ami azt jelenti, hogy a film jó eséllyel minden idők harmadik legnagyobb bevételét szerzi majd az amerikai mozikban, lemaradva az Avatar 760 millió dolláros és a Star Wars: Az ébredő Erő 936 milliós bevétele mögött.

Hamarosan megelőzheti a Bosszúállók 623 milliós bevételét is és akkor a Fekete Párduc lesz minden idők legsikeresebb képregényfilmje az amerikai piacon. Magát a filmet spoileresen a Kultrovat Podcastben beszéltük ki, itt pedig részletesebben bemutattuk a karaktert.

Ezen a héten a Tomb Raider film, Alicia Vikander főszereplésével, volt a legesélyesebb az új bemutatók közül arra, hogy megszerezze az első helyet a bevételi listán, de végül csak 23,5 millió dollárt hozott be, ami elmaradt a Fekete Párduc 27 millió dollárja mögött. Összességében nem teljesít rosszul a Tomb Raider, a világpiacról 84 millió dollárt szedett össze.

Amennyire örülhet a Marvel tulajdonosaként a Disney a Fekete Párduc páratlan sikerének, majdnem annyira bosszankodhat a Reese Witherspoon főszereplésével készült Idővarázs buktája miatt. A több, mint 100 millió dollárból készült adaptáció a harmadik hétvégéjén csak 16 millió dollárt szerzett, 10 nap után 61 milliónál tart, az 50 százalékos csökkenés pedig azt jelezheti, hogy a film teljesítménye elmarad az előzetes várakozásokhoz képest.

Ne maradjon le semmiről!