Állítsunk együtt emléket a VHS-kazettának!

2018.03.20. 13:20

22 év után, 2018. január 31-én végleg bezárt a mozi szívében található Corvin videotéka. Ez a szomorú apropó adta meg a lökést, hogy A hetedik sor közepe filmes oldal, aminek egyik alapítója szintén a kölcsönző dolgozója volt egy évtizedig, dokumentumfilmet forgasson a legendás helyről, Volt egyszer egy Corvin téka címmel. A film a legendás kölcsönző előtt tiszteleg, illetve a VHS-aranykornak, és leginkább az Odeonnak, és a videózás kultúrájának állít mementót.

"Bebizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg az összes Tékás és szeretett (és a macerás) kölcsönzők előtt. Egy vizuális emlékkönyv lesz, egy Budapest Retró-jellegű kordoku, hogy unokáink is lássák létezett egy ilyen világ a Letöltés gomb nyomkodása előtt." - írják az alkotók.

Az április végi bemutatóhoz szükséges anyagiakat az alkotók közösségi finanszírozás segítségével szeretnék előteremteni. A filmet április 7-ig lehet támogatni – egyedi ajándékokért és stáblista-szereplésért cserébe – az Indiegogo felületén.

Most egy ízelítőt is küldtek a készülő filmből:

Ne maradjon le semmiről!