Ethan Hawke-ból ökoterrorista pap lett

2018.03.30. 07:07

Élete alakítását nyújtja Ethan Hawke a First Reformed című drámában a kritikusok szerint. Hawke egy volt tábori lelkészt játszik, aki fia halála miatti depresszióját és hite elvesztését alkoholba fojtja. Nem egyszerűen gyászol, hibásnak érzi magát az Irakban megölt fiú miatt, hiszen ő bátorította, hogy jelentkezzen a seregbe. Ekkor kerül kapcsolata egy radikális környezetvédővel (Philip Ettinger), aki felhívja a figyelmét egy környezetszennyező cég és az egyháza összefonódásaira. Miután a férfi öngyilkos lesz, a pap az özvegyével (Amanda Seyfried) együtt kész arra, hogy folytassa eszközökben nem igazán válogató harcát. Az első előzetest itt lehet megnézni:

A First Reformed népszerű volt a különböző fesztiválokon, nyert már egy csomó díjat, többek között Velencében is. A Rotten Tomatoes nevű kritikagyűjtő oldalon jelenleg 96 százalékon áll, ami kivételesen jó eredménynek számít. A kritikusok leginkább Hawke játékát emelik ki, de méltatják Paul Schrader forgatókönyvíró-rendező érdemeit is. Schrader korábban olyan filmeket csinált, mint az Amerikai dzsigoló vagy a Könnyű altató. 

A filmet június 22-én mutatják be az amerikai mozik, a magyar premier időpontjáról egyelőre nincs hír.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?