Vérfagyasztó filmet forgattak egy emlékezetes túszdrámáról

2018.04.03. 14:07

Az ugandai Entebbe repülőtéren végrehajtott izraeli rajtaütést minden idők egyik legzseniálisabb kommandós akciójaként szokás emlegetni. De ahogy az akciót bemutató cikkünkből is kiderült, a több mint 100 túsz kiszabadítása legalább annyira a szerencsének, mint a tudatos tervezésnek volt köszönhető. Erről a túszdrámáról készült negyven év után film, a 7 vérfagyasztó nap, amelynek az Indexen látható először a szinkronizált előzetese.

"Izraeli különleges egységek 1976. július 4-én hajnalban vakmerő akcióval szabadítottak ki több mint száz, az entebbei nemzetközi repülőtéren palesztin és német terroristák által fogva tartott túszt. A történteket az izraeliek – és a nyomukban mások is – egy tökéletesen megtervezett és végrehajtott bevetésként állítják be.

A magyar plakát

A résztvevőkkel folytatott beszélgetések és a szigorúan titkos dokumentumok tanulmányozása azonban egész más képet rajzol ki: az akció majdnem kudarcot vallott, és nagyon nagy szerepet játszott a szerencse is" - írtuk korábbi cikkünkben.

Május 10-én fog kiderülni a magyar közönség számára, hogy mindezt hogyan vitte filmre a Narcos című sorozat egyik alkotója, José Padilha, Rosamund Pike-kal (Holtodiglan, Jack Reacher) és Daniel Brühllel (Becstelen brigantyk, Amerika kapitány: Polgárháború) a főszerepben.

A 7 vérfagyasztó nap című film bekerült a Berlinale programjába is. Több országban már március óta látható, májusban hozzánk is megérkezik.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?