Mintha John Wick egy kiborg lenne

2018.04.04. 13:15

Az Upgrade az a fajta sci-fi, amiben a központi kérdés az, hogy jót tesz-e az embernek, ha beleraknak egy olyan chipet, amitől a Terminátor és a Robotzsaru szerelemgyermeke lesz, de csak akkor, ha erre a Vezérlő Tábornokot kifejezetten felhatalmazza? A válasz persze az, hogy nem, vagyis inkább az, hogy baszki, ez kicsit olyan, mint amikor először látod, hogy a rendszergazda távolról basztatja az egeredet az asztalon, és te csak megfigyelőként vagy benne a dologban, csak sokkal-sokkal véresebb és ijesztőbb.

A filmben Logan Marshall-Greennel rettentő dolog történik: a valamiért rettentő lelakott jövőben a felségét megölik, őt meg ott hagyják egy parkolóban törött gerinccel, de sebaj, mert ahogy az lenni szokott, mindig van egy gátlástalan tudós vagy cég, ami ebből hasznot húz, és egy prototípus, amit ki lehet próbálni. Hősünk kap egy chipet a nyakába, ami átveszi az irányítást a teste felett, de csak akkor, ha erre külön engedélyt ad. És akkor elszabadul a pokol, a gép az emberből Terminátort csinál, aki tökön-paszulyon át megy, míg meg nem bosszulja a szeretett nő elmúlását, vagy valami ilyesmi.

Az előzetes alapján nézős, Marshall-Greent meg mindig is szerettem, és nem, nem fogom leírni róla, hogy ő a szegény ember Tom Hardyja. A rendező az a Leigh Whannell, aki a Fűrész-franchise filmjeit írta, és rendezett egy Insidioust is, tán a harmadikat.

Ne maradjon le semmiről!