Spielberg nem zárja ki a női Indiana Jonest

2018.04.05. 11:57

Steven Spielberg rendező nem zárta ki, hogy a következő, szám szerint ötödik Indiana Jones-film főhőse akár nő is lehet. A The Sun kérdezett rá, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy női főszereplője legyen a következő régészes filmjének, mire azt felelte, hogy

akkor meg kellene változtatnunk a nevét Jonesról Joanra. De semmi gond nem lenne ezzel.

Spielberg egy éven belül elkezdi forgatni az Indiana Jones-széria következő, egyelőre cím nélküli, ötödik részét Angliában. A Disney egyébként már 2016-ban bejelentette, hogy többek között Harrison Forddal a fedélzeten visszatér majd a kalandkereső régész, és még ugyanebben az évben felkérték David Koeppot a forgatókönyv megírására is. Koepp már több filmben dolgozott együtt Spielberggel, ő írta például a Jurassic Park forgatókönyvét is. Mivel Ford szereplése már biztos, kevéssé valószínű, Indiana Jones az ötödik filmben Joan lesz, de ettől még a film másik főszereplője simán lehet női karakter. A bemutató tervezett dátuma egyébként 2020. július 10.

Spielbergnek nagyon jól megy mostanában (bár felmerül a kérdés, hogy mikor nem ment neki jól), a két legutóbbi filmje közül A Pentagon titkait két Oscarra jelölték, a Ready Player One pedig húsvétkor robbantott kasszát. Jelenleg 191 millió dolláros bevételnél jár, és messze még a vége, Japánban például még be sem mutatták. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?