Spielberg nem zárja ki a női Indiana Jonest

2018.04.05. 11:57

Steven Spielberg rendező nem zárta ki, hogy a következő, szám szerint ötödik Indiana Jones-film főhőse akár nő is lehet. A The Sun kérdezett rá, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy női főszereplője legyen a következő régészes filmjének, mire azt felelte, hogy

akkor meg kellene változtatnunk a nevét Jonesról Joanra. De semmi gond nem lenne ezzel.

Spielberg egy éven belül elkezdi forgatni az Indiana Jones-széria következő, egyelőre cím nélküli, ötödik részét Angliában. A Disney egyébként már 2016-ban bejelentette, hogy többek között Harrison Forddal a fedélzeten visszatér majd a kalandkereső régész, és még ugyanebben az évben felkérték David Koeppot a forgatókönyv megírására is. Koepp már több filmben dolgozott együtt Spielberggel, ő írta például a Jurassic Park forgatókönyvét is. Mivel Ford szereplése már biztos, kevéssé valószínű, Indiana Jones az ötödik filmben Joan lesz, de ettől még a film másik főszereplője simán lehet női karakter. A bemutató tervezett dátuma egyébként 2020. július 10.

Spielbergnek nagyon jól megy mostanában (bár felmerül a kérdés, hogy mikor nem ment neki jól), a két legutóbbi filmje közül A Pentagon titkait két Oscarra jelölték, a Ready Player One pedig húsvétkor robbantott kasszát. Jelenleg 191 millió dolláros bevételnél jár, és messze még a vége, Japánban például még be sem mutatták. 

Ne maradjon le semmiről!