Így kezdődött Amerikában a törvényes tömeggyilkosság

2018.04.07. 13:17

A Purge-sorozat (magyarul A bűn éjszakája) egy bombajó alapötletből indult ki: mi lenne, ha az Egyesült Államokban egy éjszakára minden bűntény legális lehetne? Az alapötlet után aztán az összes film megbicsaklott mind megvalósításban, mind az alaphelyzet továbbgondolásában, és igazából mindegyik egy nagyváros akciófilm lett. Kivéve a harmadik, amit egyrészt nálunk már nem mutattak be, másrészt pedig egy elég komoly utalás volt a Trump-Clinton-párharcra az amerikai elnökválasztás előtti időszakban. Most megérkezette a The First Purge című negyedik rész első előzetese, és ez alapján simán úgy tűnik, hogy a Purge-ből egy politikai szatíra lett.

A címéhez híven a The First Purge arról szól, hogyan hozták létre az Egyesült Államokban az első ilyen estét, amikor szabad volt bármit csinálni. De, ahogy az előzetesben látszik, az emberek (legalábbis a film szereplői) nem akarták egymást legyilkolni, inkább buliztak egyet közösen. Amíg a kormány be nem küldött egy csomó katonát, hogy valaki akkor szervezetten kezdje el a gyilkolászást a szegény feketenegyedben.

A filmet Gerard McMurray rendezi (Burning Sands), és feltűnik benne Marisa Tomei is az egyik szerepben. Az Egyesült Államokban stílusosan július 4-én mutatják be, magyar premierről nem tudni.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?