Végre készült egy film a kirakósozásról is

2018.04.19. 16:10

Kelly Macdonald egy szuper színésznő, akit a magyar nézők főleg onnan ismernek, hogy ő volt Diane a Trainspottingban. Azóta játszott persze egy csomó másik filmben, többek között Galaxis útikalauz stopposoknak-ban, a Nem vénnek való vidékben és a Harry Potter és a Halál ereklyéiben. Legutóbb a Viszlát, Christoher Robinban és a Black Mirror egyik legjobb részében, a Hated in the Nationban láthattuk. A legújabb filmje egészen fura témájú, ahogy a címe is mutatja, Puzzle, vagyis a kirakósozásról szól.

Persze ennél jóval többről van szó, Macdonald az elnyomott háziasszonyt, Agnest alakítja, aki egy napon rájön, hogy nemcsak szeret, de nagyon jól is tud kirakósozni. Ami azt jelenti, hogy extra gyors puzzle játékos, akár versenyeken is indulhatna. Keres is magának egy játékostársat, akit Irrfan Khan játszik a Gettómilliomosból és a Pi életéből. A két puzzle őrült egyre közelebb kerül egymáshoz, amit Agnes akarnok férje egyre kevésbé tűr el. Szóval egy női fejlődéstörténetről van szó, ami alatt, mintegy mellékesen, kiraknak néhány több ezer darabos puzzle-t.

A Puzzle-t nagyon szerették a kritikusok a Sundance fesztiválon, az amerikai premierje július 13-án lesz. A magyar bemutatóról egyelőre nincs hírünk. 

Ne maradjon le semmiről!