Nem vetítik Nemes Jeles filmjét Cannes-ban

2018.04.19. 14:08

Az utolsó esély is elszállt, hogy a Saul fiáért Oscar-díjat nyert Nemes Jeles László új játékfilmje, a Sunset bekerüljön az idei Cannes-i Filmfesztivál programjába. A versenyprogramot egy hete hirdették ki, de akkor Thierry Fremaux, a fesztivál igazgatója hozzátette, tavaly is utólag került be a versenyprogramba a svéd A négyzet című film, ami végül megnyerte az Arany Pálmát. Szóval akkor még nem veszett el a remény a Sunset számára. Most azonban bejelentették, hogy mik azok a filmek, amik utólag kerültek be, és Nemes Jelesé nincs közöttük.

Ezek a filmek viszont mégis versenyezhetnek:

  • Un couteau dans le coeur (Yann Gonzalez filmje, egy francia thriller Vanessa Paradissal a főszerepben)
  • Ayka (a kazah Sergey Dvortsevoy filmje, őt már díjazták Cannes-ban korábban)
  • The Wild Pear Tree (a török Nuri Bilge Ceylan filmje).

Azt is bejelentették, hogy Lars von Trier új filmjét, A ház, amit Jack épített című thrillert versenyen kívül fogják levetíteni. Ebben olyan sztárok játszanak, mint Uma Thurman vagy Matt Dilon. A fesztivál zárófilmje Terry Gilliam húsz éve készülő Don Quijote-filmje, Az ember, aki megölte Don Quijotét lesz.

Szerencsére ettől még nem maradunk magyar film nélkül, pár napja kiderült ugyanis, hogy Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét beválogatták a Kritikusok hete versenyébe. Itt minden évben hét pályakezdő filmrendező kap lehetőséget a bemutatkozásra. 

A 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált május 8. és 19. között rendezik meg a Cote'd Azure-ön.

Ne maradjon le semmiről!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek