Tom Cruise 106-szor ugrott ki egy repülőből

2018.04.26. 13:56 Módosítva: 2018.04.26. 13:57

Azt a februárban kijött trailerből már tudtuk, hogy a Mission: Impossible sorozat hatodik részében, ami az Utóhatás alcímet kapta, lesz autós akció, motoros akció, hajós akció és helikopteres akció is. Sőt, olyan is lesz, hogy egy autó és egy helikopter összeütközik. Az is kiderült, hogy a főszereplő, Tom Cruise darabokra törte a bokáját, amikor elvétett egy ugrást a film forgatása közben. A jelenetet persze így is befejezte, benne is lesz a kész filmben. A most zajló CinemaConon egy csomó újdonság is kiderült a film akciójeleneteiről. 

Tom Cruise és Christoper McQuarrie rendező ugyanis új, eddig nem látott részleteket mutattak a filmből, és meséltek pár sztorit az akciók forgatásáról. A legmegdöbbentőbb egyértelműen az volt, hogy az egyik jelenet kedvéért Cruise 106-szor ismételte meg, ahogy ejtőernyővel kiugrik egy repülőből, hogy meglegyen az a három felvétel, amit a rendező akart. Mindezt 25 ezer láb, vagyis több mint hétezer méter magasságban.

De nemcsak neki volt nehéz dolga: egy ejtőernyős háttal, kamerával a fején ugrott, hogy így is filmezhessék a kiugró színészt. A jelenetet egyébként azért forgatták az Egyesült Arab Emirátusokban, mert ez volt szinte az egyetlen hely, ahol egy ilyen veszélyes dolgot legálisan megcsinálhattak. "Megtettünk mindent ezért a filmért, ami fizikailag lehetséges, anélkül, hogy megöljük Tomot" - tette hozzá a rendező. A kiugrálós jeleneten kívül forgattak egy másik ejtőernyős részt is, azt egy szélcsatornában.

A CinemaComon levetítettek egy 15 perces akciójelenetet is a filmből, amiben a főszereplő nekihajt egy rabszállító autónak, ami belezuhan a Szajnába. A filmben Cruise és Cavill mellett visszatér az előző rész női főszereplője, Rebecca Fergusson, és a korábbi filmek sztárjai, Simon Pegg és Ving Rhames. De játszik a folytatásban Alec Baldwin és Angela Basset is. A magyar premier augusztus 2-án lesz. 

Ne maradjon le semmiről!