Kinézték az új Star Trek-film rendezőjét

2018.04.27. 12:49

Majdnem napra pontosan két éve adtunk hírt róla a Cinematrix-on, hogy elkezdődött a Star Trek 4 előkészülete. Azóta nem igazán haladt előre a projekt, közben viszont az is kiderült, hogy Quentin Tarantino is tervez egy különálló Star Trek-filmet forgatni, de csak a 2019-ben érkező Once Upon A Time In Hollywood után. Most a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy megtalálták a folytatáshoz a megfelelő rendezőt.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor történelmet írhat a negyedik Star Trek-film azzal, hogy egy női rendezőre bízzék. Az amerikai filmes szaklap forrásai szerint ugyanis a stúdió S.J. Clarksonra bízná rá a következő rész irányítását, J.D. Payne és Patrick McKay forgatókönyve alapján. 

A Hollywood Reporter megemlíti, hogy a színészeknek nincsen aktív szerződésük, vagyis újat kellene kötni velük, ami megdobhatja a költségvetést, de így a vérfrissítés lehetőségét sem lehet kizárni. Az eddigi trilógia főszerepét Chris Pine és Zachary Quinto alakították, további szerepeket pedig Simon Pegg, John Cho, Zoe Saldana és Karl Urban játszották.

S.J. Clarkson eddig elsősorban sorozatokon dolgozott, olyanokon, mint a Jessica Jones, a Defenders, az HBO Bakelit című sorozata, vagy az Orange Is The New Black.

A legutóbbi Star Trek-epizód, a Minden túl, amiről kritikánkat itt lehet elolvasni, nem volt igazán nagy siker a mozikban, Észak-Amerikában 158 millió dollárt, a tengeren túli piacokon 184 millió dolláros bevételt szedett össze, ami csalódás volt a stúdió számára, ezért valószínűleg egy másfajta filmben gondolkodnak.

Ne maradjon le semmiről!