A Bosszúállók-filmek egy szereplője meghalt, csak feltámasztották

2018.05.02. 09:25

A Lokit játszó Tom Hiddleston maga árulta el az Empire-nek adott interjújában, hogy a Thor: Sötét világban az eredeti forgatókönyv szerint Loki tényleg meghalt, és így is forgatták le a filmet, csak később, az utóforgatások alatt döntöttek úgy, hogy a szereplő mégis életben marad, mintha csak eljátszotta volna a halálát.

loki
Fotó: outnow.ch

"Loki halála Svartalfheimen tényleges halálként volt megírva, és Chrisszel valódiként is játszottuk el. Az lett volna a cél, hogy a jelenetben Loki végül megbocsátást nyerjen: segített megmenteni a testvérét és Jane Fostert, és ezzel feláldozta magát" - magyarázta Hiddleston.

Ez a jelenet benne is maradt a filmben, csak bekerült mellé a végére egy másik is, amelyben kiderül: a haldoklás csak Loki trükkje volt, és nincs szó önfeláldozásról, sőt, Loki csak arra használta az egészet, hogy az apja trónjára üljön Asgardban. De - jól szemléltetve, hogyan működik a blockbuster-gyár Hollywoodban - mivel a nézőknek ez nem tetszett, inkább megváltoztatták a film fő lélektani rétegét, a végkicsengést és a jellemeket, és visszavonták a sorozat egyetlen radikálisabb ötletét.

"Ez volt az eredeti filmterv, de a tesztvetítésen a nézők nem fogadták el. Azt mondták, »Nyilván vissza fog térni. Ez nem történt meg igazából.« Nagyon furcsa, szinte teljesen egyhangú ellenállás fogadta. A nézők úgy döntöttek, hogy valójában nem ez a film vége" - mondta a színész.

Persze Hiddleston szerint véletlenül sem arról van szó, hogy totálisan alárendelnék a nézőszám-maximalizálásnak a szerzői kreativitást, hanem a producerek zseniális alkalmazkodási képességéről. "Azért működött olyan jól ez a csavar, mert még én sem tudtam, hogy csavarról van szó" - mondta.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?