Travolta elég hitelesnek tűnik a Teflon Don szerepében

2018.05.04. 12:50

Kijött egy előzetes a Gotti című gengsztereposzhoz, amiben John Travolta azt a John Gotti nevű maffiafőnököt alakítja, akit csak Teflon Donként emlegettek maffiakörökben, mivel a nyolcvanas években három bírósági tárgyalásról is felmentéssel távozott. Az már más kérdés, hogy úgy nem volt nehéz, hogy manipulálták és megfélemlítették az esküdteket, megfenyegették a szemtanúkat és így tovább. Travolta elég hitelesnek tűnik a szerepben, tessék csak nézni:

Gotti a nyolcvanas-kilencvenes években a New York-i öt nagy család egyikét a Gambinót irányította, bukását sem a saját hülyesége okozta, ahogy az szokott lenni, hanem az, hogy az egyik beosztottja, vagy hogy is kell ezt mondani maffiakörökben (tán samesza?), egy bizonyos Salvatore "Sammy, a bika" Gravano köpött az FBI-nak. Gotti azért is érdekesebb, mint a többi atlétatrikós, zizegős mackós olasz-amerikai gengszternél, mert felismerte a média hatalmát, és nem menekült előle, hanem kereste a reflektorfényt, és a sajtót felhasználta a céljaira. 

Az a trailerből egyértelműen lejön, hogy ez Travolta filmje lesz, minden jelenet róla szól, minden mellékszereplő neki végszavazik, ő meg ezt piszkosul élvezi, ahogy azt is, hogy egy olyan fickót alakíthat, aki hozzá hasonlóan imádta a figyelmet és a szereplést. Jó, Travolta ripacskodik, néhol modoros és maníros, de hogy szuggesztív egyéniség, azt nem lehet elvitatni tőle. 

John+Travolta+Films+Life+Death+John+Gotti+RuBETPBY4S-x

A fim születése nem volt egyszerű, Nick Cassavetes és Barry Levinson neve is felmerült rendezőként, a szereplőgárdában Ben Foster, James Franco, Joe Pesci és Lindsay Lohan neve is gyakran felmerült. A Lionsgate 2017-re tervezte a filmet, de aztán kihátrált mögüle, a producerek visszavették a fimet, és idén júniusban a Vertical Entertainment égisze alatt kerül majd mozikba. Travolta mellett Kelly Preston (aki az életben és a filmben is a neje), Stacy Keach, Pruitt Taylor Vince, Spencer Lofranco, William DeMeo, Leo Rossi és Victor Gojcaj szerepel benne, a rendezője az a Kevin Connolly, aki a Törtetőkben Ericet alakította.

Volt már korábban is Gotti-film, 1996-ban az HBO forgatott egyet Armand Assante főszereplésével. (Slashfilm)