Filmmel ennél több probléma már tényleg nem lehet

2018.05.09. 13:12

Húsz éve nem tudott elkészülni Terry Gilliam új filmje, Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote), de most végre kitűzték a premier dátumát a Cannes-i Filmfesztivál idejére. Az egy dolog, hogy ez már korábban veszélybe került egy peres ügy miatt, de most, az utolsó pillanatban még a forgalmazó is kihátrált a film mögül.

Az utolsó pillanatban kiszállt Az ember, aki megölte Don Quijotét forgalmazásából a filmet korábban egyébként már jelentős összegekkel finanszírozó Amazon Studios - írja az Indiewire. De hogy mi a döntés oka, azt a lap sem tudja, a stúdió pedig nem akarta kommentálni a hírt.

És ha ez még nem lenne elég a húsz éve tartó huzavona, a többszöri újrakezdések, betegségek és halálok után, az is kiderült, hogy a 77 éves rendező, Terry Gilliam jelenleg éppen egy hétvégén túlélt stroke után lábadozik.

A film pénteki, cannes-i bemutatója egyelőre továbbra is kérdéses, miután Paulo Branco pert indított, mondván, ő rendelkezik a film jogaival. Az Indiewire azt írja, a férfi állítása szerint 16 millió euróval szállt be a film költségeibe, Gilliam ügyvédje ugyanakkor azt állítja, a "nem szavahihető" férfi csak hitegette őket, és valójában nem adott pénzt a projektbe.

FRISSÍTÉS: Időközben megérkezett a francia bíróság ítélete, elutasították Branco keresetét, így elvileg elhárult az utolsó akadály is a film bemutatója elől, de persze ennél a filmnél az ember már nem jelent ki előre semmit. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?