Huszonhét év után folytatódnak a kretén Bill és Ted kalandjai

2018.05.09. 09:06

Nemcsak Keanu Reeves és Alex Winter térnek vissza régi szerepeikben, de az alkotók is ugyanazok maradnak, de még Steven Soderbergh is érintett. A filmterv állítólag azonnal iszonyúan kapóssá vált a filmiparban.

Csaknem harminc évvel a Bill és Ted zseniális kalandja, és huszonhét évvel a második rész, a Bill és Ted haláli túrája után bejelentették, hogy készül a filmek folytatása, a Bill & Ted Face the Music (kb. "Bill és Ted szembesülnek a zenével"), és marad a két főszereplő, Keanu Reeves és Alex Winter is.

Az eredeti film arról szólt, hogy két kamasz bukásra áll történelemből, márpedig ha így lesz, Tednek büntetésből Alaszkába kell mennie, így nem tudnak együtt zenekart alapítani. Hogy felfogjanak végre legalább annyit a múltból, amennyi a ketteshez kell, egy jövőből érkező látogató révén időutazásba kezdenek, és személyesen nézik végig mindazt, ami a törikönyvben szerepel. A második rész aztán már tényleg fullba nyomta a kretént, ebben Bill és Ted már a Pokolban és a Mennyben találkozott az Ördöggel és Istennel, meg a húsvéti nyuszival és Einsteinnel, hogy zenekarukkal megnyerjék a bandák csatáját, és közben a barátnőiket is megmentsék.

A harmadik rész már felnőttekként követi majd Billt és Tedet: a két férfinak már családos emberekként kell teljesíteniük, ráadásul mostanra már egy csomó zeneszámot írtak, de egyiket sem érzik tökéletesnek. De egy jövőből érkező látogató közli velük, hogy csak a zenéjük mentheti meg az univerzumot, úgyhogy lányaik segítségével megint időutazásra indulnak, aminek során aztán történelmi alakokkal és rocklegendákkal találkoznak, miközben persze azt a tökéletes dalt próbálják létrehozni, ami alkalmas a világ megmentésére - írja a Deadline.

Az írók most is Chris Matheson és Ed Solomon (Men in Black) lesznek, rendezőnek pedig Dean Parisotot (Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés) kérték fel. A film egyik executive producere az Oscar-díjas Steven Soderbergh lesz.

"Nem is lehetnénk izgatottabbak attól, hogy újra összeáll a banda. Chris és Ed nagyszerű sztorit írtak, Deannel pedig teljes az álomcsapat" - írta a két főszereplő.

A bemutató időpontjáról egyelőre még nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!