Iszonyú betegnek tűnik Lars von Trier új filmje

2018.05.14. 14:09

Lars von Trier (Táncos a sötétben, Dogville, A nimfomániás) eddig sem a bájos, megnyugtató és visszafogott filmjeiről volt híres, de a most megjelent előzetes alapján úgy tűnik, brutalitásban szintet léphet a dán rendező A ház, amit Jack épített-tel (The House That Jack Built), még akkor is, ha az Antikrisztussal elég magasra tette a lécet.

Csak addig tűnik úgy, hogy Uma Thurman hihetetlenül őszintétlen mosolya az ijesztő a film előzetesében, amíg a sorozatgyilkos Jacket játszó Matt Dillon tiszta erőből szájba nem vágja egy fémeszközzel, miután a nő felvetette, hogy egyébként úgy néz ki, mint egy sorozatgyilkos. Szóval megmarad Lars von Trier koromfekete humora is - lásd az ártatlanul ugráló báránykák és a szája szélét nyalogató tigris bevágását a jelenetbe -, de ez csak a kezdet.

Utána jönnek a már ilyen kis mennyiségben is egészen sokkoló képek a büntetés elkerülése miatt boldogan mosolygó sorozatgyilkos különféle brutális viselt dolgairól, meg szenvedő, vérző, megkínzott és borzasztó módon szörnyet haló áldozatairól.

The House That Jack Built - Official Trailer 2018 from Zentropa Productions on Vimeo.

A további szereplők között ott van Bruno Ganz (A bukás - Hitler utolsó napja, Berlin felett az ég), Riley Keough (Mad Max: A harag útja, Logan Lucky) és Jeremy Davies (A törvény embere című sorozat) is. 

A filmet a trailer megjelenése utáni percekben, a Cannes-i Filmfesztiválon láthatja először a közönség, utána csak november legvégén mutatják majd be, ekkor ér el Magyarországra is, a tervek szerint november 29-én.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?