Iszonyú betegnek tűnik Lars von Trier új filmje

2018.05.14. 14:09

Lars von Trier (Táncos a sötétben, Dogville, A nimfomániás) eddig sem a bájos, megnyugtató és visszafogott filmjeiről volt híres, de a most megjelent előzetes alapján úgy tűnik, brutalitásban szintet léphet a dán rendező A ház, amit Jack épített-tel (The House That Jack Built), még akkor is, ha az Antikrisztussal elég magasra tette a lécet.

Csak addig tűnik úgy, hogy Uma Thurman hihetetlenül őszintétlen mosolya az ijesztő a film előzetesében, amíg a sorozatgyilkos Jacket játszó Matt Dillon tiszta erőből szájba nem vágja egy fémeszközzel, miután a nő felvetette, hogy egyébként úgy néz ki, mint egy sorozatgyilkos. Szóval megmarad Lars von Trier koromfekete humora is - lásd az ártatlanul ugráló báránykák és a szája szélét nyalogató tigris bevágását a jelenetbe -, de ez csak a kezdet.

Utána jönnek a már ilyen kis mennyiségben is egészen sokkoló képek a büntetés elkerülése miatt boldogan mosolygó sorozatgyilkos különféle brutális viselt dolgairól, meg szenvedő, vérző, megkínzott és borzasztó módon szörnyet haló áldozatairól.

The House That Jack Built - Official Trailer 2018 from Zentropa Productions on Vimeo.

A további szereplők között ott van Bruno Ganz (A bukás - Hitler utolsó napja, Berlin felett az ég), Riley Keough (Mad Max: A harag útja, Logan Lucky) és Jeremy Davies (A törvény embere című sorozat) is. 

A filmet a trailer megjelenése utáni percekben, a Cannes-i Filmfesztiválon láthatja először a közönség, utána csak november legvégén mutatják majd be, ekkor ér el Magyarországra is, a tervek szerint november 29-én.

Ne maradjon le semmiről!