Tankkal rombolnak Magyarországon a francia Másnaposok

2018.05.18. 10:31

Ha még valakinek kell megerősítés, hogy a nyugat-európai turisták nem a konszolidált szórakozás reményében jönnek Budapestre, annak itt van a stílusosan Budapest címmel futó francia film, amiben két, Franciaországban szerencsétlen üzletember úgy dönt, hogy a magyar fővárosban próbálnak szerencsét partiszervezőként.

És aztán az egyperces előzetesben előkerül pár dolog, ami megerősítheti a legrosszabb sztereotípiákat:

  • a magyarok tökre gyanús arcok
  • akik szeretnek fegyverekkel lődözni
  • limókban lehet ordítva csajozni
  • és úgy általában őrült nagyokat lehet hepajkodni.

Mondjuk a tahó vígjátékok műfajában nem kell sokat várni, a Másnaposokra sem hiszem, hogy Las Vegas bepipult volna, a Budapest pedig pont olyannak néz ki, mint az amerikai változat francia-magyarra átültetve. Szóval ártalmatlan hülyeség, amit legalább tényleg Magyarországon forgattak, és viszi hazánk jó hírét a franciáknak.

A filmet egyébként Xavier Gens rendezi, neki köszönhetjük a Hitman című videojáték első megfilmesítését is. A Budapestet az IMDB szerint augusztus 16-án nálunk is bemutatják, úgyhogy teljes pompájában láthatja minden mozinéző, mit is gondolnak rólunk a franciák.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?