Spielberg nem bír leállni az amerikai elnökökkel

2018.05.18. 14:46

Steven Spielberg és Leonardo DiCaprio ismét együtt dolgozhatnak, mindketten tárgyalnak éppen arról, hogy előkészítsék a az Ulysses S. Grant amerikai elnökről (1822-1877) szóló filmet, írja az MTI.

A Lionsgate stúdió tavaly kezdte előkészíteni az életrajzi drámát Ron Chernow biográfiája alapján.

Az amerikai polgárháborúban az uniós hadsereg tábornokának nagy szerepe volt a konföderációs sereg legyőzésében. Abraham Lincoln elnökkel együttműködve megnyerte a kulcsfontosságú shiloh-i és vicksburgi csatát. Később két elnöki periódust (1869-1877) is töltött az Egyesült Államok 18. elnökeként, stabilizálta az ország gazdaságát és igyekezett eltüntetni a rabszolgaság utolsó maradványait is.

Spielbergnek nem ez az első alkalom, hogy egy történelmi amerikai elnökről forgat, a 2013-ban bemutatott Lincoln című filmjéért kapta nyolcadik rendezői Oscar-jelölését. Ő nem, de a főszerepet alakító Daniel Day-Lewis megnyerte a filmért az Oscart.

Spielberg a Kapj el, ha tudsz című 2002-es filmjében rendezte Leonardo DiCapriót. A színész hamarosan Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood című, az 1969-es Manson-gyilkosságokat feldolgozó thrillerét forgatja.

Spielberg tavaly A Pentagon titkai című oknyomozó újságírói drámával indult az Oscar-díjért, majd a virtuális valóságban játszódó Ready Player One című filmjét is bemutatták. Jelenleg az Indiana Jones 5. részére készül, és a West Side Story új feldolgozását megrendezi.