Felismerhetetlen lett a betegsége miatt Jet Li

tk3s 19940205 prc g90 168
2018.05.21. 16:47

Még öt évvel ezelőtt közölte Jet Li, hogy többek között pajzsmirigy-túlműködése, szívproblémája és még egy rakás más betegsége van a korábbi filmes munkáinak köszönhetően. Most azonban kikerült egy fotó az egykori akcióhősről, akit Tibetben kaptak lencsevégre, és konkrétan nem lehet ráismerni az 55 éves színészre.

2013-ban azt mondta az orvosa, hogy dönthet, vagy folytatja az akciófilmeket és élete hátralevő részét tolószékben tölti, vagy felhagy a filmezéssel. Ezzel viszont már kicsit elkésett, ugyanis a több évtizednyi komoly fizikai munkát igénylő filmezés annyira szétroncsolta a lábait és a gerincét, hogy már csak rövid ideig tud egyenes háttal két lábon állni.

Li a színészkedés feladása után a jótékonysági szervezetére koncentrál évek óta, amivel nehéz helyzetbe került családokon és gyerekeken próbál segíteni. Li hithű buddhista, és bevallása szerint ez segít neki elfogadnia a betegségét.

Li nyolcéves korában kezdte el űzni a kínai wushu küzdősportot, amit aztán 19 évesen abba is hagyott. Az 1982-es Shaolin templom című hongkongi filmben bukkant fel, majd később az Egyesült Államokban is keresett akciósztár lett az olyan filmek miatt, mint például a Halálos fegyver 4, az Öld meg Rómeót! vagy Az egyetlen, de szerepelt mindhárom Feláldozhatók-filmben is.

Borítókép: 1994-ben, a Vörös sárkányban. Fotó: Eastern Productions / Northfoto.

Ne maradjon le semmiről!