Az igazi Dzsungel könyvéhez tér vissza az élőszereplős Maugli

2018.05.22. 10:18

Még egy élőszereplős Dzsungel könyve-filmet kapunk hamarosan a Warnertől, bár a Disney is készített egyet két évvel ezelőtt. Elég jól is sikerült, a filmet a nézők, és mi is nagyon szerettük, világszerte több, mint 966 millió dollárt hozott össze a jegypénztáraknál. Azt már akkor lehetett tudni, hogy közben a Warnernál készül egy másik élőszereplős változat is, aminek a bemutatóját direkt eltolták. Idén ősszel kerül majd mozikba az újabb Dzsungel könyve, ami a Maugli címet kapta, és meg is érkezett hozzá az első előzetes.

„Ez nem olyan lesz, mint a Disney-verzió, nem lesz benne se ének, se tapsoló mackók, sokkal sötétebb lesz, és közelebb áll majd Rudyard Kipling könyvéhez” - mondta Andy Serkis októberben egy beszélgetésen, amelyről az Index is tudósított.

A filmet Andy Serkis (többek között a Gyűrűk Ura Gollamja) rendezte és ő az egyik szereplő is.  A dzsungel könyve történetnek az lesz az érdekessége többek között, hogy az motion capture technológiának  köszönhetően  színészek keltik életre az állatokat is a filmben Benedict Cumberbatch (Sir Kán), Cate Blanchett (Kaa), Andy Serkis (Balu), Peter Mulan (Akela), Christan Bale (Bagira), tehát nem csak a hangjukat hallhatjuk majd. A filmről a rendező előzetesen annyit mondott, hogy idősebb korosztályt céloz meg, mint a Disney-féle változat, és szerinte inkább a 14 év felettiek körében lesz népszerű, már csak azért is, mert a Warner-változat nem fukarkodik a félelmetes jelenetekkel. Serkis szerint az ő változata az eredeti Kipling-műhöz tér vissza, és sokkal komorabb lesz a Disney-féle feldolgozásnál. 

Az már az előzetes alapján is látszik, hogy az új Maugli valóban semmilyen szinten sem meseszerű, a Disney-változatnál sokkal realisztikusabb alkotás. A rendező és a stúdió mindent megtett, hogy markánsan különböző filmet alkosson, hogy ez mennyire sikerült, az október 19-én kiderül majd a mozikban, az előzetes alapján azonban úgy tűnik, valóban mást kapunk.

Ne maradjon le semmiről!