Jake Gyllenhaal lehet a következő Pókember gonosza

2018.05.22. 17:09

A gonosz Mysterio szerepét kaphatja Jake Gyllenhaal a Pókember: Hazatérés folytatásában, így az Oscar-jelölt Gyllenhaal először szerepelhet képregényfilmben.

Mysterio Pókember legrégibb ellenségei közé tartozik, mivel az egykori kaszkadőr és a különleges effektusok szakértője profi bűnözőként mindent elkövet, hogy a helyére léphessen. Pókembert, azaz Peter Parkert pedig újra Tom Holland alakítja. A szereposztás visszatérői között lesz Marisa Tomei is, a rendező ismét Jon Watts, a forgatókönyvet pedig Jonathan Goldsteinre és John Francis Daleyre bízták.

A folytatás történetéről egyelőre semmit sem árultak el, ám a Variety úgy tudja, hogy a Sony és a Marvel szeretne két új vezető karaktert, egy férfi és egy női szereplőt, írja az MTI. A férfi szerepre mindenképpen egy ismert hollywoodi sztár akarnak, a női szerepre pedig egy fiatalabb színésznőt keresnek. Gyllenhaal számos drámai szerepet eljátszott az utóbbi évtizedben, de mint mondta semmi kifogása a zsánerszerepek ellen. Jelenleg Dan Gilroy horror thrillerjében, a Velvet Buzzsaw című filmben forgat és a további neki szánt szerepeket igyekszik beilleszteni a naptárába. Úgy tűnik, hogy néhány munkája átcsúszik a jövő évre, ezért tudja elvállalni a Pókember-folytatást.

A színész legutóbbi filmjét a Wildlife-ot a cannes-i filmfesztiválon is vetítették a Kritikusok Hete programban. The Sisters Brothers című westernfilmje pedig még idén a mozikba kerül.

Ne maradjon le semmiről!