Charlize Theron szexuális zaklatást feldolgozó filmben játszik

2018.05.22. 08:57

Jay Roach rendezi az Annapurna egyik következő, egyelőre cím nélkül futó projektjét, amiről még csak annyit lehet tudni, hogy a kegyvesztett Fox-elnök, Roger Ailes életét mutatja be, és az egyik főszereplő Charlize Theron lesz. A teljes projektet finanszírozó Annapurna megszerezte forgatókönyvírónak Charles Randolphot, aki Oscar-díjat nyert a Nagy dobás című film forgatókönyvével, így simán bízhatnak a sikerben.

Charlize Theron
Charlize Theron
Fotó: Theo Wargo / Getty Images Hungary

Theron Megyn Kellyt alakítja majd, aki ügyvédből lett a Fox egyik sztárja például a The Kelly File című, nagyon népszerű műsoron keresztül. Kellyre nagy nyomás nehezedett, hogy álljon ki a szexuális zaklatással megvádolt Fox-főnök mellett, de ő ezt végül megtagadta.

Ailes két évtizeden át vezette a Fox Newst. A hírcsatorna az ő irányítása alatt vált a konzervatív média egyik zászlóshajójává, jelentős befolyással bírt republikánus körökben. Ailes tavaly hagyta ott a céget, miután több alkalmazottja is szexuális zaklatással vádolta. A távozását azzal indokolta, hogy úgy érezte, zavaró tényezővé vált. A botrány 2016-ban robbant ki, a televízióban is belső vizsgálat indult, és egymás után jelentkeztek azok a női munkatársak, akiket állításuk szerint Ailes az elmúlt évtizedekben – állásért vagy előléptetésért cserébe – szexuális szolgáltatásokra akart rávenni.

A csatorna több műsorvezetője keveredett egyébként szexuális zaklatási botrányba. Bill O'Reilly 13 millió dollárt költött arra, hogy az őt szexuális zaklatással vádoló öt nő ne indítson ellene pert és ne is beszéljen az ügyről. A csatorna hosszan tagadta a vádakat. Ailes a lemondás után nem sokkal meghalt. 

A film az Ailes lemondása körüli eseményeket járja körül, több szereplőn keresztül.