Dwayne Johnson műlába sírba viszi az ellene vétőket

2018.05.24. 09:14

Van annál csehovibb, mint a Felhőkarcoló című nyári blockbuster második előzetesének első másodpercében megmutatott műláb? Amit nem más, mint Dwayne A Szikla Johnson csatol fel magára? És amivel a trailer utolsó előtti másodpercében kitámaszt egy Nagyon Fontos Ajtót? Ugye, hogy nincs. 

Amit fent láttunk, az tökéletes képet ad arról, hol tart ma Hollywood a sikerfilmkészítésben (a blockbustereket szokás így magyarítani). A képregényfilmek árnyékábóé kinövő ún. eredeti ötletek és koncepciók azt jelentik, hogy fognak több, korábban működő ötletet, majd azt CGI-orgiába öltöztetve prezentálják a közönségnek, nesze, nem kell a pizsamás-rajzolt szuperhős? Itt van egy hús-vér pali, még csak nem is tökéletes, kell?

Kell hát.

A Die Hard in The Towering Inferno With Your Family (Drágán add az életed a pokoli toronyban a családoddal) címet valamiért kihagyó Skyscraper arról szól, hogy A Szikla egy bevetésben lábát vesztette, kórházba viszik, megműti egy szexi dokinő, összejönnek, lesz gyerek, szép, kettő, egy gazdag kínai beköltözteti Dwayne-éket egy csúcsszuper felhőkarcolóba, gonoszok jönnek, rabolni akarnak, Dwayne házon kívül, de nem sokáig, mert átugrik egy másik házból, műláb ide vagy oda, megmenti a családját, a kínai milliomost, az épületet, a lábát és saját magát.

Nagy écesz nincs benne, agyatlan két óra annál inkább. Dwayne mellett Neve Campbell és Pablo Schreiber is feltűnik benne, hazai bemutató július 12.