Rosszfiúról fog szólni a következő önálló Star Wars-film

2018.05.25. 09:25

Bár a Lucasfilm hivatalosan nem erősítette meg, a Hollywood Reporter megtudta: Boba Fettről, a Birodalom zsoldosáról készít elő a Solo: Egy Star Wars-történethez hasonló, egy karakter életére fókuszáló spinoffot a Disney.

boba-fett1.png

A lap úgy tudja, hogy az eredeti trilógiában Han Solót üldöző, majd Jabba bolygóján csúnya halált haló birodalmi fejvadászról, Boba Fettről szóló önálló filmet az a James Mangold rendezi majd, akire legkésőbb 2017-ben felfigyeltek a blockbusterrajongók, amikor újraértelmezte a szuperhősfilmek fogalmát, és Oscar-jelölésig vitte az X-Men-sorozatba tartozó Logant. Ahogyan akkor is, Mangold most is íróként és rendezőként is részt vesz majd a projektben.

Mangold mellett a társíró Simon Kinberg lesz, aki több X-Men-film és a Star Wars: Lázadók sorozat megírása mellett olyan filmeknek volt producere, mint Matt Damon Marson játszódó Mentőexpedicója.

A lap úgy tudja, a Lucasfilm emellett már dolgozik az Obi Wan Kenobiról szóló eredetfilmen is, amelynek rendezője meglepő módon az érzelmes művészfilmjeiről ismert Stephen Daldry (Billy Elliot, Az órák, A felolvasó, Rém hangosan és irtó közel) lehet a rendezője.

A Hollywood Reporter ugyanakkor nem ír semmit arról, hogy készülne a Lando Calrissianról szóló önálló film, noha néhány napja elindult egy ilyen pletyka is, és ami logikus is lenne, hiszen a Solo-filmben a karaktert játszó Donald Glover épp most vált világhírűvé.

Boba Fett először A Birodalom visszavágban bukkant fel, hogy aztán A Jedi visszatérben véget is érjen a pályafutása, de a karakter a rövid vásznon töltött idő ellenére is kultstátuszba emelkedett, részben az extravagáns és akciófigurásításra tökéletesen alkalmas jelmeze miatt is. A 2002-es előzményfilm, A klónok támadása aztán megmutatta az eredetileg a klónhadseregbe szánt Boba Fett gyerekkorának egy részletét.

A sztorit vagy bármilyen más részletet egyelőre természetesen szigorúan titokban tartanak.

Ne maradjon le semmiről!