Advertisement

A világ előtt mutatkoznak be a menekülő magyar szerelmesek

2018.05.29. 12:25

Nyilvánosságra hozták az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját, és az East Of The West elnevezésű, direkt Közép-Kelet Európára figyelő versenyprogramban ott van Csuja László bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Virágvölgy.

A Virágvölgy a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában
készült, Enyedi Ildikó mentorálásával, akárcsak a májusban Cannes-ban bemutatott Egy nap.

A hivatalos szinopszis:

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágyvölgy két főszereplője Berényi Bianka és Réti László, utóbbi az EU Cannibal nevű zenekarról lehet ismerni, az utóbbi pedig többszörösen bajnok parasportoló.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen írta, az operatőr Vass
Gergely. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában a
Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A filmet nyár végén fogja az Elf Pictures bemutatni a magyar mozikban.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált június 29. és július 7. között tartják. Ez a régió egyetlen A kategóriás fesztiválja.

Ne maradjon le semmiről!