Sárkányos animációs film készül a Trónok harca írójának könyvéből

2018.05.30. 17:01

George R. R. Martin, a Trónok harca-regények írójának először 1980-ban megjelent gyerekkönyvéből, A Jégsárkányból (The Ice Dragon) készít animációs filmet a Warner Bros. - adta hírül a Cinemablend.

Ami a rajongók számára egyszerre örömteli és szomorú - szomorú annyiban, hogy ez is egy újabb hír, ami már megint nem arról szól, hogy a leghíresebb regényeinek írásáról jó pár éve már hírt nem adó Martin folytatná a Trónok harca-sorozatot.

A Jégsárkány című fantasy egy kislányról és egy jégsárkányról szól, és arról a barátságról köztük, amelyet egy misztikus hóországban kötnek a kislány anyjának halála után. A sztori szerint a sárkánynak korábban neve sem volt, de mindenki félt tőle, mert ami felett elrepült, azt megfagyasztotta. A kislány viszont nem tart tőle, hiszen ő a valaha volt legfagyosabb tél szülötte. A sárkány végül olyan jóban lesz a lánnyal, hogy megmenti a lány és családjának földjét a tűzokádó sárkányoktól egy nyári csatában.

Martin ügynöke ugyanakkor külön kiemelte: a történet nem Westerosban játszódik, azaz nem abban a világban, ahol a Trónok harcában is fontos szerepe van a jeges birodalomnak és a sárkányoknak. Premierdátumot egyelőre még nem tűztek ki.

Ne maradjon le semmiről!