Tom Cruise a Top Gun 2 forgatásáról posztolt

2018.05.31. 10:05

"Az első nap" csak ennyit írt Tom Cruise a kép alá, amit a Top Gun várva várt folytatásáról posztolt a Twitterre. A "Feel the need" feliratú képen Cruise vadászpilóta-ruhában van, mögötte látszik egy vadászgép is, igaz, nem F-14-es, amivel az első részben repült, hiszen azt időközben kivonták a hadrendből (ha jól látjuk, a haditengerészet egyik F/A-18F Super Hornet gépe álldogál a háttérben). Vagyis 32 évvel a Top Gun után újra Pete "Maverick" Mitchel szerepébe bújt, hogy megint eljátssza azt a karaktert, ami világsztárrá tette.  

A Top Gun második részét egyébként már 2010 óta tervezik. A projekt egyszer már majdnem kútba esett, amikor az eredeti film rendezője, Tony Scott 2012-ben öngyilkos lett. Végül Joseph Kosinskit választották a folytatás rendezőjének, akivel Cruise a Feledés című sci-fit forgatta. Már a címe is megvan, őrületesen eredeti lesz: Top Gun: Maverick.

A sztoriról annyit lehet tudni, hogy azzal indul, hogy a vadászpilóták szerepét egyre inkább átvették a drónok. Ez persze fájdalmas  Maverickéknek, akik majd biztosan bebizonyítják, hogy ha igazi baj van, akkor a jó pilótát nem pótolhatja semmilyen drón. Cruise korábban úgy nyilatkozott, hogy ez a film is a versengésről szól majd, de azért karakterfejlődés is lesz benne. Őszintén remélem, hogy strandröplabda is, mert az legalább olyan ikonikus része a filmnek, mint a Cruise posztjában felidézett "Feel the Need" szöveg.

A producer újra Jerry Bruckheimer lesz, a régi szereplők közül Val Kilmer jelezte korábban, hogy szívesen visszatérne a folytatásba. A premier 2019. július 12-én lesz. 

Ne maradjon le semmiről!