Woody Allen szerint neki kellene a #MeToo arcának lennie

2018.06.04. 23:42

Vagy a humora furcsa, vagy szimplán nem érti Woody Allen a #MeToo kapmány lényegét, de a színész, rendező most azzal rukkolt elő az argentin Periodismo Para Todosnak adott interjújában, hogy ő lehetne a kampány fő arca, mivel 50 éves pályafutása alatt egy színésznő se vádolta meg azzal, hogy félreérthető megjegyzést tett volna, vagy molesztálta volna. 

Ezzel nyilván reagálni akart arra a vádra, ami jóideje körüllengi a karrierjét, miszerint nevelt lányát Dylan Farrow-t zaklatta, amit ugyan a bíróság szerint nem követett el, de a most 32 éves nő a mai napig kitart amellett, hogy zaklatta hétéves korában a rendező. 

Persze alapból furcsa, hogy valaki azt gondolja, hogy elismerés jár azért, ha nem zaklat senkit, de Woody Allen nem nagyon érti, hogy miért kellett a nevét összemosni olyan filmes emberekkel, akik 20, 50, vagy akár 100 nőt molesztáltak. Eközben közel 25 éve csak belengi karrierjét a zaklatás vádja, ami az év elején olyannyira felerősödött, hogy legutóbbi filmjének főszereplője, Timothee Chalamet, valamint több korábbi filmjének főszereplője zaklatás áldozataival foglalkozó alapítványoknak ajánlotta fel gázsiját. 

(Variety)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!