Woody Allen szerint neki kellene a #MeToo arcának lennie

2018.06.04. 23:42

Vagy a humora furcsa, vagy szimplán nem érti Woody Allen a #MeToo kapmány lényegét, de a színész, rendező most azzal rukkolt elő az argentin Periodismo Para Todosnak adott interjújában, hogy ő lehetne a kampány fő arca, mivel 50 éves pályafutása alatt egy színésznő se vádolta meg azzal, hogy félreérthető megjegyzést tett volna, vagy molesztálta volna. 

Ezzel nyilván reagálni akart arra a vádra, ami jóideje körüllengi a karrierjét, miszerint nevelt lányát Dylan Farrow-t zaklatta, amit ugyan a bíróság szerint nem követett el, de a most 32 éves nő a mai napig kitart amellett, hogy zaklatta hétéves korában a rendező. 

Persze alapból furcsa, hogy valaki azt gondolja, hogy elismerés jár azért, ha nem zaklat senkit, de Woody Allen nem nagyon érti, hogy miért kellett a nevét összemosni olyan filmes emberekkel, akik 20, 50, vagy akár 100 nőt molesztáltak. Eközben közel 25 éve csak belengi karrierjét a zaklatás vádja, ami az év elején olyannyira felerősödött, hogy legutóbbi filmjének főszereplője, Timothee Chalamet, valamint több korábbi filmjének főszereplője zaklatás áldozataival foglalkozó alapítványoknak ajánlotta fel gázsiját. 

(Variety)