A te otthonod, nem az enyém

2018.06.07. 19:26 Módosítva: 2018.06.07. 21:46

A következő napokban fogjuk három részletben bemutatni az Index közreműködésével készült Menjek/Maradjak című film negyedik részét, az Édes otthont, ami a sorozat eddigi részeivel ellentétben a hazaköltözőkről szól. A sorozat legújabb részével már több cikkben is foglalkoztunk az Indexen, de most már mozgóképes formában is meg lehet nézni, az első részt itt.

Az Édes Otthon második része a magyar Mirjamról és a brazil Nivalodóról szól, előbbivel itt készítettünk interjút, miután megjelent a Mások álma című könyve. A könyvben és interjúban rengeteget beszélt arról, hogy sikernek vagy kudarcnak élte meg az Amerikába kiköltözését, majd hazatérését. Mirjammal ráadásul maga a Menjek/Maradjak is kapott egy ívet, ugyanis ő már feltűnt a legelső, 2012-es, New York-i magyarokról szóló részében.

Nivaldóval úgy tervezik, majd mindig fél évet töltenek gyerekeikkel együtt Magyarországon, aztán felet Brazíliában. Abban sincs közöttük egyetértés, hogy hol kellene lenni az állandó otthonnak: Nivaldo számára az Egyesült Államok lenne az ideális haza, Donáth Mirjamnak Magyarország. A második fejezetet itt lehet megnézni:

Az új filmeket rendezőként Tusor Bálint, Józsa László és Imre Loránd Balázs jegyzik. A projekt az Index és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

A korábbi Menjek/Maradjak-filmek is elérhetőek az Indafilmen.

Ez például a New York-i magyarokról szóló rész.

De készült cikk és film is a Londonban élő magyarokról.

Illetve az Édes otthon előtti rész a Hollandiában élő magyarokról szólt.

Ne maradjon le semmiről!