Fess űrhajós lett Ryan Goslingból

2018.06.07. 14:31

A People Magazinban megjelentek az első képek a First Man című filmből, amiben Ryan Gosling alakítja az amerikai hőst, Neil Armstrongot, aki elsőként lépett a Holdra. A film rendezője az Oscar-díjas Damien Chazelle, akivel a Kaliforniai álmot csinálta Gosling. A forgatókönyvet a Spotlight - Egy nyomozás részleteiért Oscar-díjjal kitüntetett Josh Singer írja James Hansen "First Man: A Life Of Neil A. Armstrong" című életrajzi könyve alapján.

A sztori az 1961 és 1969 közötti évekre fókuszál, bemutatja azokat az áldozatokat, amelyeket Armstrongnak és Amerikának meg kellett hoznia az űrkutatás addigi legveszélyesebb küldetésének érdekében.  Az első fotókból persze nem sok minden derül ki a filmről, csak az, amit eddig is sejtettünk: Gosling igazán fess űrhajós lesz. 

neil armstrong

Damien Chazelle elmondta, hogy leginkább Armstrong rejtélyessége fogta meg a történetben. Az, hogy adott egy ember, aki véghezvitte a világ egyik leghíresebb tettét, de mégis, mindezek ellenére nagyon titokzatos tudott maradni. Szerinte Goslingban is megvan Armstrong introvertráltsága, csendes hősiessége, ezért alkalmas annyira a szerepre.

Az űrhajós első feleségét, Jane-t A koronából ismert Claire Foy játssza majd, de szerepel a filmben Ciarán Hinds és Jason Clarke is. A filmet 2018. október 18-tól láthatjuk a magyar mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!