Felfedte magát az új tetovált lány

2018.06.07. 16:33

Megérkezett az első előzetes az Ami nem öl meg című filmhez (eredeti címén The Girl in the Spider's Web). Ebben Rooney Mara és Noomi Rapace után egy újabb színésznő, A koronából ismert Claire Foy játssza a tetovált lányt, vagyis Lisbeth Salandert. A film nem a David Fincher-féle 2011-es A tetovált lány folytatása, ugyanis a Millenium-trilógia után játszódik. A 2015-ben, az eredeti regényeket író Stieg Larson halála után megjelentetett The Girl in the Spider’s Web című könyv sztoriját dolgozza fel. Ezt a történetet a szintén svéd David Lagercrantz írta. A film magyar szinkronos előzetese egyelőre csak az Indexen látható:

Az előzetes szerint ekkora Lisbeth már kisebbfajta hírnévre tett szert, mint "a lány, aki megbünteti a férfiakat, akik nőket bántanak". Feltűnik viszont valaki (Sylvia Hoeks játssza a Szárnyas fejvadász 2049-ből), aki azt állítja, hogy neki nem segített, amikor kellett volna. Lisbeth most is együtt nyomoz Mikael Blomkvisttel, a Millennium főszerkesztőjével, akit ezúttal Sverrir Gudnason játszik a Borg/McEnroe-ból. Rajtuk kívül is lesz egy csomó jó színész a filmben, például Vicky Krieps a Fantomszálból és Claes Bang A négyzetből.

A filmet az a Fede Alvarez rendezte, akinek Vaksötét című, egyébként Budapesten is forgatott thriller-horrorja 2016 nagy meglepetéssikere volt. A forgatókönyvet Steven Knight (Tabu), Alvarez és Jay Basu (Monsters: Sötét kontinens) közösen írta, és nagyjából követi Lagercrantz első könyvének sztoriját (merthogy ő is trilógiát írt). Lisbeth és Blomkvist úgy kerülnek újra egymás közelébe, hogy az újságírót felhívja egy ismeretlen, hogy egy hackertől olyan infókat kapott, amik az USA-t fenyegetik. Lisbeth segít az újságírónak, de közben saját céljai is vannak.

A film november 8-tól látható a magyar mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!