Val Kilmer is benne lesz a Top Gun 2-ben

2018.06.07. 12:16

Val Kilmer visszatér a Top Gun folytatásába, értesült a TheWrap. Az első filmben ő játszotta Icemant, aki a Tom Cruise alakította Maverick legfőbb riválisa volt. A folytatásban, ami egyelőre Top Gun: Maverick címen fut, nyilván ugyanez lesz a felállás. Hacsak nem kapnak az egykori riválisok egy új, közös ellenfelet. A kiszivárgott hírek szerint ugyanis a folytatás arról szól majd, hogy a vadászpilóták szerepét egyre inkább átvették a drónok. Ennek ellenére Maverickék bebizonyítják, hogy ha igazi baj van, akkor a jó pilótát nem pótolhatja semmilyen drón.

Val Kilmer korábban már jelezte, hogy szívesen részt venne a folytatásban, de súlyos rákbetegsége miatt kétséges volt, hogy tudja-e vállalni a forgatást. Egy tavalyi videónamit a Hollywood Reporter készített vele és gyerekeivel az otthonában, még nem volt túl jól, beszédét a gégemetszés miatt alig lehetett érteni, nehezen vette a levegőt.

A Top Gun 2-t már forgatják, a producer újra Jerry Bruckheimer. Az első film  rendezője, Tony Scott 2012-ben öngyilkos lett. A folytatás rendezőjének Joseph Kosinskit választották, akivel Cruise a Feledés című sci-fit forgatta pár évvel ezelőtt.

A premier 2019. július 12-én lesz.