Vádat emeltek Weinstein áldozata ellen

2018.06.12. 13:12

Vádat emeltek Rose McGowan színésznő, a Harvey Weinstein-botrány egyik kulcsfigurája ellen. A vád kokain birtoklása, amiért a színésznő egy év börtönt is kaphat. McGowan még tavaly novemberben adta fel magát önként a rendőrségen, ahonnan aztán ötezer dollár óvadék ellenében távozhatott. Az ügy, ami miatt vádat emeltek ellene, 2017 januárjában történt, amikor elhagyta a pénztárcáját egy Washingtonba tartó gépen. A tárcát megtalálták, de nemcsak pénz, hanem két kis tasak kokain is volt benne. 

McGowan szerint azonban nem ez történt. Azt állítja, hogy amíg őrizetlenül hagyta a táskáját, mert kiment a mosdóba, valaki elvette a tárcáját és beletette a drogot. Azért tették bele a kokaint, hogy hiteltelenítsék őt, és így az állításait is a Harvey Weinstein-ügyben. Ennek megfelelően ártatlannak vallja magát. Ügyvédjével arra alapoznak, hogy a tárca legalább 5 órán keresztül volt idegenek számára hozzáférhető helyen, ami elég idő ahhoz, hogy bárkit bármit belerakjon. 

McGowan azt is elmondta, hogy ugyan vannak részvényei egy marihuánával foglalkozó cégben, és régen használt drogokat, de manapság nem használ kokaint. (Amúgy az egész kokainos sztori, McGowan letartóztatásával együtt nem került elő addig, amíg a színésznő tavaly ősszel meg nem vádolta nemi erőszakkal a producert.)

McGowan egyébként hónapokon keresztül nem reagált az elfogatóparancsra, ezt azzal magyarázta, hogy attól félt: Weinstein emberei követik, megfigyelik őt. Állítása szerint abban sem volt biztos, hogy az őt hívó reptéri nyomozó, aki megtalálta a pénztárcáját, tényleg az, akinek mondja magát. McGowan azt mondta, nem érezte magát biztonságban, és még ahhoz is felbérelt egy magánnyomozót, hogy az kiderítse valódi-e az elfogatóparancs, amit kapott. Időközben Harvey Weinsteinről kiderült, hogy egy egész csapat magánnyomozót bérelt fel, hogy megfigyeljék egykori áldozatait, továbbá azokat az újságírókat is, akik az őt leleplező cikkeken dolgoztak.

A tárgyalás időpontjáról egyelőre nincs hír. 

Ne maradjon le semmiről!