Reménytelenül szerelmes cukrász lesz Kerekes Vica

2018.06.14. 12:19

Június végén kezdik el forgatni a HAB munkacímmel futó romantikus vígjátékot, aminek most a Filmszakmai Döntőbizottság 286 millió forint gyártási támogatást szavazott meg. A forgatás június végén kezdődik, a vígjáték a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba. A filmet Lakos Nóra rendezi, akinek ez lesz az első játékfilmje, a főszerepet pedig Kerekes Vica fogja alakítani. Ha az IMDb és az emlékezetem nem hazudik, ez lesz Kerekes első főszerepe egy magyar filmben. De nem ez lesz az egyetlen 2019-ben, az Apró mesékben is fel fog tűnni.

2018 06 kerekes vica foto petra kalckova

A Filmalap sajtóközleménye szerint a HAB-ban

Kerekes Vica egy reménytelenül szerelmes cukrászlányt alakít, aki mindent megtesz, hogy megmentse cukrászdáját és visszaszerezze élete szerelmét. Az alkotók elegáns, játékos és humoros mesét ígérnek az elköteleződéstől rettegő mai harmincas „felnőttgyerekek” párkapcsolatairól, a reménytelen szerelmek elengedéséről és a valós kapcsolatok nehézségeiről.

Lakos Nóra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult adásrendező, majd filmrendező szakon, rövidfilmjei - Edina, Egy napra visszamennék, Nagyanyám köldöke, Otthon, Külön matek - és a Magyar Bajusz című dokumentumfilmje számos nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat. A Magyar Bajuszt előzetese:

A HAB forgatókönyvét Fekete Fruzsina írja, az operatőr Bálint Dániel (Szabó úr, Hetedik alabárdos, Rossz versek) lesz. Kerekes Vica mellett a filmben szerepel Mátray László, Gyarmati Erik, Elek Ferenc, Pálfi Kata, Kovács Lehel, Láng Annamária, Zsigmond Emőke, és feltűnik Bányai Miklós, Bozó Andrea, Szikszai Rémusz, Katona László, és Mácsai Pál.

A HAB a tervek szerint 2019 őszén kerül a mozikba.