A hihetetlen család 2. hétfőre bevételi rekordot dönthet

2018.06.15. 14:10

Már ha hinni lehet az előrejelzéseknek és az amerikai gyerekek elég nagy lobbierőt képviselnek. Amikor a Disney által felvásárolt kisebb cégekről szokott szó esni, mindig előjön a Marvel, amit 2009-ben 4,6 milliárd dollárért vettek meg, vagy a Lucasfilm, amit meg 2012-ben 4 milliárdért, de nem sokszor kerül elő, hogy van egy cég, amiért ennél jóval többet fizettek: a Pixar nevű animációs stúdióért. Amit 2006-ban vettek meg 7,4 milliárd dollárnyi Disney-részvényért. Ezzel egyébként a Pixar részvényeinek 49,65 százalékát birtokló Steve Jobs, egykori Apple-főnök lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese a maga 7 százalékával (ami akkoriban 3,9 milliárd dollárt ért, ma meg tízmilliárdot, meg az apró).

Az azóta bemutatott Pixar-fimek meg 8,76 milliárd dolláros bevételt  hoztak a Disneynek.

Az ezen a héten bemutatásra kerülő Hihetetlen család első része 2004-ben 633 millió dolláros összbevétellel zárt, amit a folytatás legalábbis az elemzők szerint, simán megdönt majd, hiszen csak a nyitányra 140 millió dolláros bevételt jósolnak neki. Amivel átveheti a vezetést a Szenilla nyomában című, dettó Pixar-filmtől, ami 135 millió dollárral mutatkozott be (és meg sem állt 1,02 milliárd dollárig.)

A Disney óvatosabb, 120 millióval már elégedett lenne, de ennél úgyis többet fog keresni a szuperhőscsaládról szóló film, ami az idei nyár első nagy animációs filmje, és a Fandango jegyértékesítő portál adatai szerint minden idők legtöbb elővételes jegyét eladó animációs filmje. A jelenlegi legnagyobb bevételt produkáló animációs film a Disney Frozenje a maga 1,2 milliárd dollárjával. 

A hihetetlen család 2-t Brad Bird rendezte és írta, a szereplők eredeti hangjait Bird, Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Samuel L. Jackson, John Ratzenberger, Bob Odenkirk, Catherine Keener, Sophia Bush és Isabella Rossellini adják. Hazai bemutató: július 19.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?