A hihetetlen család 2. hétfőre bevételi rekordot dönthet

2018.06.15. 14:10

Már ha hinni lehet az előrejelzéseknek és az amerikai gyerekek elég nagy lobbierőt képviselnek. Amikor a Disney által felvásárolt kisebb cégekről szokott szó esni, mindig előjön a Marvel, amit 2009-ben 4,6 milliárd dollárért vettek meg, vagy a Lucasfilm, amit meg 2012-ben 4 milliárdért, de nem sokszor kerül elő, hogy van egy cég, amiért ennél jóval többet fizettek: a Pixar nevű animációs stúdióért. Amit 2006-ban vettek meg 7,4 milliárd dollárnyi Disney-részvényért. Ezzel egyébként a Pixar részvényeinek 49,65 százalékát birtokló Steve Jobs, egykori Apple-főnök lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese a maga 7 százalékával (ami akkoriban 3,9 milliárd dollárt ért, ma meg tízmilliárdot, meg az apró).

Az azóta bemutatott Pixar-fimek meg 8,76 milliárd dolláros bevételt  hoztak a Disneynek.

Az ezen a héten bemutatásra kerülő Hihetetlen család első része 2004-ben 633 millió dolláros összbevétellel zárt, amit a folytatás legalábbis az elemzők szerint, simán megdönt majd, hiszen csak a nyitányra 140 millió dolláros bevételt jósolnak neki. Amivel átveheti a vezetést a Szenilla nyomában című, dettó Pixar-filmtől, ami 135 millió dollárral mutatkozott be (és meg sem állt 1,02 milliárd dollárig.)

A Disney óvatosabb, 120 millióval már elégedett lenne, de ennél úgyis többet fog keresni a szuperhőscsaládról szóló film, ami az idei nyár első nagy animációs filmje, és a Fandango jegyértékesítő portál adatai szerint minden idők legtöbb elővételes jegyét eladó animációs filmje. A jelenlegi legnagyobb bevételt produkáló animációs film a Disney Frozenje a maga 1,2 milliárd dollárjával. 

A hihetetlen család 2-t Brad Bird rendezte és írta, a szereplők eredeti hangjait Bird, Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Samuel L. Jackson, John Ratzenberger, Bob Odenkirk, Catherine Keener, Sophia Bush és Isabella Rossellini adják. Hazai bemutató: július 19.