A dinoszauruszok Kínát is letarolták

2018.06.18. 08:39 Módosítva: 2018-06-18 08:41:25

Múlt héten elstartolt a magyar mozikban a nyár egyik leginkább várt filmje, a Jurassic World: Bukott birodalom, amit itthon a a bemutató hétvégéjén 127 838 ember látott összesen. A siker borítékolható volt, hiszen három évvel ezelőtt az előző rész világszerte letarolta a mozikat. Pedig a film nem lett túl jó, kritikánkban azt írtuk, hogy tele van kínos sületlenségekkel és látványos jelenetekkel. A közönség valószínűleg a nosztalgia miatt ül majd be elsősorban a filmre, így kevésbé számíthat a kritikai megítélése.

Közben a film megérkezett Kínába is, és ott is mindent letarolt, olyannyira, hogy a negyedik legerősebb hollywoodi nyitóhétvégét produkálta. Egy hétvége alatt majdnem 112 millió dollárt hozott össze, ez jóval több, mint a Jurassic World első részéé, és összesen három, olyan hollywoodi film volt eddig, ami nagyobb bevétellel nyitotta volna a hétvégét. Ráadásul a hétfő Kínában nemzeti ünnep, így a hétvége összes bevétele végül ennél jóval több lesz majd. A most pénteken bemutatásra kerülő Hihetetlen család 2. része azonban valószínűleg megtöri majd a dínók sikerét, hiszen a rég várt folytatás 180 millió dolláros bevétellel zárta első hétvégéjét az észak-amerikai mozikban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?