Végleg távozik a Disney animációs vezetője

2018.06.21. 00:32

A Walt Disney vállalat bejelentette, hogy a jövőben kettébontja az animációs részlegeinek éléről hamarosan távozó John Lasseter pozícióját és két Oscar-díjas alkotóra bízza a stúdiók vezetését. Lasseter, a Toy Story, az Egy bogár élete és a Verdák rendezője aztuán távozik, hogy kiderült, ölelgette munkatársait, amivel kellemetlen helyzetbe hozta őket. Ezért ugyan tavaly bocsánatot kért és fél évre szabadságra ment

A Disney animációs részlegének új feje Jennifer Lee lesz, míg a Pixar animációs műhelyét Pete Docter vezeti tovább. A vállalat korábbi közlése szerint Lasseter az év végén távozik pozíciójáról.

Az egész animációs ágazat jelentős kreatív motorjaként számon tartott Lasseter rendezései mellett producerként dolgozott olyan filmeken, mint a Némo nyomában, a Wall-E, a Fel! és a Jégvarázs.

Jennifer Lee 2011-ben csatlakozott a Walt Disney Animation Studios csapatához és társírója volt a Rontó Ralph, valamint írója a Jégvarázs című filmeknek. Pete Docter 1990 óta dolgozik a Pixarnál és ő rendezte egyebek között a Fel!, valamint az Agymanók című filmeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?