Végleg távozik a Disney animációs vezetője

2018.06.21. 00:32

A Walt Disney vállalat bejelentette, hogy a jövőben kettébontja az animációs részlegeinek éléről hamarosan távozó John Lasseter pozícióját és két Oscar-díjas alkotóra bízza a stúdiók vezetését. Lasseter, a Toy Story, az Egy bogár élete és a Verdák rendezője aztuán távozik, hogy kiderült, ölelgette munkatársait, amivel kellemetlen helyzetbe hozta őket. Ezért ugyan tavaly bocsánatot kért és fél évre szabadságra ment

A Disney animációs részlegének új feje Jennifer Lee lesz, míg a Pixar animációs műhelyét Pete Docter vezeti tovább. A vállalat korábbi közlése szerint Lasseter az év végén távozik pozíciójáról.

Az egész animációs ágazat jelentős kreatív motorjaként számon tartott Lasseter rendezései mellett producerként dolgozott olyan filmeken, mint a Némo nyomában, a Wall-E, a Fel! és a Jégvarázs.

Jennifer Lee 2011-ben csatlakozott a Walt Disney Animation Studios csapatához és társírója volt a Rontó Ralph, valamint írója a Jégvarázs című filmeknek. Pete Docter 1990 óta dolgozik a Pixarnál és ő rendezte egyebek között a Fel!, valamint az Agymanók című filmeket.