A Disney szerint szó sincs arról, hogy ne akarnának több Star Wars-szólófilmet

2018.06.22. 14:03

Mi is megírtuk tegnap, hogy a Solo buktája után (344 millió dollárnál tart 3 hét alatt) bizonytalan időre parkolópályára kerülnek a Star Wars spinoffjai. A Lucasfilmtől az a pletyka szivárgott ki, hogy az előkészítés alatt álló Obi-Wan Kenobi-film stábját elzavarták, és egyelőre nem tudni, milyen Star Wars-filmet kapunk 2020-ban (mert jövőre jön a Star Wars IX, ugye).

star-wars-boba-fett

A Lucasfilm tegnap azt közölte, hogy a pletyka az, ami, híresztelés, aminek valóságalapja nem sok van, viszont "meglehetősen spekulatív". A cég szerint több Star Wars-projekt előkészítése is vígan zajlik, köszönik szépen, jól vannak. Az valahol mégis fura, hogy az előkészítés alatt álló projektek közül sem a Kenobi-, a belengetett Boba Fett- vagy a Yoda-filmről nem ejtenek szót, annál többet

  • Rian Johnson tervezett trilógiájáról
  • és a Trónok harca alkotópárosától, David Beniofftől és D.B. Weisstől érkező új filmekről.

Az persze vitathatatlan, hogy a miden idők legnagyobb Star Wars-buktáját hozó Solo folytatását és a szinte biztosra mondott Lando-filmet el kell felejteni, annyira vannak jó pénzügyesei a Disney/Lucasfilmnek, hogy ne engedjék lenullázni a franchise-t anyagi értelemben véve. Én már csak azért imádkozom, hogy James Mangold megcsinálhassa a Boba Fett-filmet, ha utána nem lesz több szólófilm, nem fogok sírni.