Egy csoda lesz Steve Carell új filmje

2018.06.22. 04:44

Az első előzetes alapján nehéz nem rajongani a Forrest Gumpot és a Vissza a jövőbe-filmeket rendező Robert Zemeckis új filmjéért. A megtörtént eseményeken alapuló Welcome to Marwen egy 2000-ben kishíján halálra vert fotós történetét dolgozza fel Steve Carell főszereplésével.

Mark Hogancamp egy bár előtt lett brutális támadás áldozata még 2000 áprilisában, ami után negyven napra kórházba került, kilenc napra pedig kómába esett. Hogy visszanyerje az emlékezetét, egy második világháborús belga kisváros mását kezdte el megépíteni a kertjében, amelyet aztán a saját maga által készített – magáról, a barátairól és a támadóiról mintázott – bábokkal népesített be.

Az ötfős náci bagázs által elgyepált Hogancamp a várost Marwencolnak nevezte el, és ugyanezt a címet viseli a Hogancamp történetét bemutató 2010-es dokumentumfilm. Az inspiráló sztori Zemeckist is megihlette, aki az Ollókezű Edward, az Addams Family, a Karácsonyi lidércnyomás és A halott menyasszony forgatókönyvírójával, Caroline Thompsonnal dolgozott együtt a film cselekményén. Persze a valóságtól azért jó messzire rugaszkodott a fantáziájuk.

A PTSD-vel harcoló főszereplőt Steve Carell (A hivatal, A 40 éves szűz, A család kicsi kincse) alakítja a látványban sokszor a Chipkatonákra emlékeztető filmben, aki mellett olyan színészek szerepelnek, mint Leslie Mann, Diane Kruger, Merritt Wever, Gwendoline Christie, Eiza Gonzalez és Janelle Monáe.

A Welcome to Marwen november 21-én kerül mozikba az Egyesült Államokban, magyar bemutatóról még nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!