A legjobb főszereplő díját kapta Szamosi Zsófia Kassán

2018.06.25. 08:34

Újabb díjat söpört be az idén Cannes-ban is sikerrel szereplő magyar film, az Egy nap. „A kassai filmfesztivál nekem ítélte a legjobb női alakítás díját Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjéért. Íme a Kék Angyal!" – jelentette be a hírt Szamosi Zsófia a Facebookon.

Egészen sokáig úgy volt, hogy idén nem szerepel magyar film Cannes-ban, majd végül Szilágyi Zsófia filmje a Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt, és elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, ezzel a film esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.

Az Egy nap főhőse Anna (Szamosi Zsófia) a háromgyerekes, negyvenes nyelvtanárnő. Ahogy a film címe ígéri, az ő kicsivel több mint egy napját követhetjük nyomon. A film azonban jóval több egy napi történetnél, mélyén igazi dráma lapul. Azt írtuk róla kritikánkban: „hiánypótló, érzékeny, okos film, ami teljes joggal szerepel a legjobbak között”. A film november 8-án kerül a magyar mozikba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?