Stohl Andrással forog az első magyar Z generációs film

2018.06.26. 15:51

"Innen kerülhet ki a következő VAN vagy Saul fia" – írtuk, amikor a Filmalap 2016-ban kihirdette a fiatal filmeseket segítő Inkubátor Programjának döntőseit. A tíz legjobb között szerepelt Hartung Attila Senki nem megy sehova című filmterve is, közel két évvel később pedig már a forgatása is elkezdődött a filmnek.

Hartung Attila első játékfilmje június 26-tól, keddtől, 24 napon át forog majd többek között a budapesti éjszakai élet kultikus helyszínein, valamint a Szabadság híd tetején. A rendező idén szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a filmmel pedig az a célja, hogy a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készítsen.

A Vertigo közleménye szerint a Senki nem megy sehova lesz az első magyar mozifilm, amelyik kifejezetten a Z generációról szól. Főszerepet játszik benne Yorgosz Goletsas, a Deep Glaze frontembere, Csipesz, a youtuber, László Panna, László Zsolt lánya, valamint Stohl András is, de az alkotók ígérete szerint a 18 és 30 év közötti korosztály számos meghatározó alakja felbukkan majd a filmben, amelynek zenéjén Henri Gonzalez (Fran Palermo) és Konsiczky Dávid (Csaknekedkislány) is dolgozik.

Ha jól értem, a sztori egy elkényeztetett kis majomról szól, aki az érettségi után egy amerikai egyetemen készül továbbtanulni, de előtte még bulizik egy nagyot a barátaival, akikkel néhány lájkért cserébe provokatív videókat készítenek a netre. Egy házibulin azonban túl messzire mennek: a főhős fogadásból lefekszik egy lánnyal, a bulin készült felvételek bejárják az internetet, a lány meg eltűnik. Ekkor megszólal a bűntudat, és a budapesti éjszakában elkezdik hajkurászni a lányt, hogy tisztázzák a történteket.

A Senki nem megy sehova a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készül, várhatóan 2019 tavaszán kerül majd mozikba.

Ne maradjon le semmiről!