A Predator a Jurassic World útjára lépett

2018.06.27. 05:05

Nyolc évvel az Antal Nimród által rendezett Predator-film, a 2010-es Ragadozók után, újabb résszel bővül a Predator-moziverzum. A negyedik, Predator - A ragadozó című filmhez májusban már befutott egy teaser trailer, most pedig kijött hozzá egy valamivel hosszabb előzetes is.

Azt már korábban tudtuk, hogy a legújabb Predator-film véres és korhatáros lesz, az újabb előzetes csak még biztosabbá tesz minket a dologban. Az első perc végén még egy viccesnek szánt, valójában szimplán csak kellemetlen zrikát is kapunk, amiben azon kellene nevetni, hogy az egyik szereplő anyját virágnyelven lekurvázzák.

Az új Predatort egyébként a Rendes fickók, a Vasember 3 és a Durr, durr és csók rendezője, Shane Black jegyzi, aki ráadásul az első, 1987-es Predator-filmben is szerepelt – aztán viszonylag hamar lecsapott rá a Ragadozó. Black, mint mondogatta, úgy szerette volna megújítani a franchise-t, hogy közben megőrzi a Predator-mozik hagyományait. Hogy ez mennyire sikerül neki, majd kiderül, a rajongókat egyelőre eléggé megosztják az eddig látottak.

Black a forgatókönyvön is dolgozott, méghozzá Fred Dekkerrel, aki a Robotzsaru harmadik részét rendezte, és akivel a klasszikus horrorbestiákat (Drakula grófot, a farkasembert, a múmiát, Frankeinstein és a Fekete lagúna szörnyét) csodálatosan összeeresztő, 1987-es The Monster Squadon is együtt dolgoztak. A választás talán azért sem véletlen, mert a Ragadozónak a negyedik részben társasága is akad – és ilyenkor nyilván képtelenség nem a Jurassic Worldre asszociálni.

A Predator - A ragadozó szeptember 13-án érkezik a magyar mozikba, egy nappal az amerikai premier előtt.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?